Selecteer een pagina

Macadamia-olie
Dit is een hit onder de cosmetische ingrediënten voor gezichtshuid- en haarverzorging die relatief recent bekend en beschikbaar zijn geworden voor ons. Hoewel de Australische aboriginals, volgens de geschiedenis, de voordelen van deze noot 5000 jaar geleden op prijs stelden.

Het noordelijke deel van Australië wordt beschouwd als de geboorteplaats van de groenblijvende macadamiaboom. De bomen kregen hun huidige naam pas in 1857 dankzij de Duitse botanicus Ferdinand Müller, die ze doopte ter ere van de beroemde Australische chemicus en politicus John McAdam. Tegenwoordig groeien bomen niet alleen in Australië. Aan het begin van de vorige eeuw werden op Hawaï macadamianoten verbouwd, en tegenwoordig worden hier de meeste noten verzameld.

Macadamianoot, of beter gezegd de olie ervan, is een vrij duur ingrediënt. Feit is dat bomen langzaam groeien en de eerste vruchten pas na zeven jaar verschijnen, en de oogst van een vruchtdragende boom niet erg groot is. De vorm van de macadamianoot lijkt op een hazelnoot en de smaak en voedingseigenschappen zijn vergelijkbaar met die van cashewnoten. In de cosmetologie dienen macadamianoten als grondstof voor de productie van olie, die op crèmelabels wordt aangeduid als Macadamia Oil of bijvoorbeeld Macadamia Ternifolia Seed Oil.

De vruchten van de macadamiaboom, of beter gezegd hun olie, worden actief gebruikt in de cosmetologie.

Kenmerken van de compositie:
In de cosmetologie wordt macadamia-olie gewaardeerd vanwege zijn vermogen om de gezichtshuid en het haar te verzorgen. De noot dankt zijn gunstige eigenschappen aan de grote hoeveelheid zuren in zijn samenstelling. Oordeel zelf.

√ Palmitoleïnezuur (tot 22%).

√ Oliezuur (55%).

Linolzuur (1%).

Vetzuren (tot 20%).

Macadamia-olie bevat ook vitamines:

√ vitamine E;

√ vitamine C;

√ niacine, wat een gunstig effect heeft op de microcirculatie in de huid.

Het relatief lage gehalte aan deze vitamines geeft alleen maar aan dat producten met macadamia-olie eerder herstellende producten zijn dan vitamine- en antioxidantproducten.

En natuurlijk bevat macadamia-olie mineralen zoals:

√ koper;

√ zink;

√ ijzer.

Ze helpen allemaal de processen van regeneratie en herstel van de huid te vergemakkelijken.

Gunstige eigenschappen van macadamia-olie
Over het algemeen kan macadamia-olie een winterproduct worden genoemd, omdat het de huid perfect beschermt tegen wind, vorst en andere natuurlijke grillen. Maar ook na een zomervakantie zal notenolie niet misstaan ​​in je make-uptasje; een betere manier om de zongedroogde huid te herstellen kun je niet bedenken.

Macadamia-olie bevat ook eiwitten (bijna 10%), die helpen bij het herstel van collageen en elastine, de structurele eiwitten van de huid.

Voor gezichtshuid
Crèmes en balsems met macadamia-olie worden gebruikt voor de verzorging van de ouder wordende huid van gezicht, hals en decolleté, maar ook in producten voor de huid rond de ogen.

Bovendien heeft macadamia-olie een gunstig effect op de huid na agressieve cosmetische ingrepen. Grotendeels vanwege het hoge gehalte aan palmitoleïnezuur, dat vaak omega-7-zuur wordt genoemd. Dit vetzuur wordt in kleine hoeveelheden geproduceerd door de talgklieren van de huid. Helaas vertraagt ​​de synthese ervan naarmate de leeftijd vordert, waardoor talg zacht wordt en het vermogen verliest om vocht op het huidoppervlak vast te houden. Dit is een van de redenen voor een droge en gevoelige huid die met de jaren gepaard gaat. Macadamia-olie compenseert dit tekort, waardoor de huid vrij snel herstelt.

Voor lichaam
In lichaamsproducten wordt macadamia-olie gebruikt na het zonnebaden, maar ook om de verloren elasticiteit te herstellen. Dankzij het hoge gehalte aan verzadigde vetzuren hebben macadamia-olieproducten een ongebruikelijke dichtheid en rijke textuur. Het is geen verrassing dat dit een favoriet product is onder massagetherapeuten.